Круассан (croissant )-ыг хийх арга
Европ хүн бүрийн өглөөний цайндаа идэх дуртай круассан (croissant )-ыг хийх аргыг хүргэж байна.
ОРЦ
- 600г гурил
- 1½ халбага дрожж
- 6 халбага элсэн чихэр
- 390 мл халаасан сүү
- 250 гр масло
- 1 цайны халбага давс
- Өндөгний шар
Хийх арга
Францын алдартай croissant
Саран хэлбэртэй энэхүү боовыг өглөөний ундандаа амталж аяга кофе уудаггүй бол Франц хүн биш гэж ярих нь ч байдаг. Франц хүүхдүүд хар багаасаа л энэ боовыг халуун шоколад, какаотай идэх дуртай байдаг аж. Тиймдээ ч Франц үндэсний зоогийг круассангүй төсөөлөхөөргүй болжээ.
Франц хүүхдүүд хар багаасаа л энэ боовыг халуун шоколад, какаотай идэх дуртай байдаг аж.
Тэгвэл та Францын алдартай круассан (croissant )-ыг та мэдэх үү? Крауссан боовыг жинхэнэ утгаараа 82% тослогтой хийдэг гэж байгаа. Энэхүү боов нь саран хэлбэртэйн дээр олон үе давхаргатай байдаг нь аманд ормогцоо хайлах мэт сайхан зөөлөн мэдрэмжийг төрүүлдэг боов юм.
Үнэндээ энэхүү боов нь Францад биш анх 1683 онд Венийн нарийн боовчин Питер Вендлер гэгч Австри улс Османы эзэнт гүрний довтолгоог няцаасан ялалтын баяр зориулж хийсэн гэх домог байдаг. Мусульман шашин шүтлэгийн ёсоор хавирган сар дээдэлдэг Туркуудыг ялсны билэгдэл нь уг саран хэлбэртэй боов болсон гэдэг.
Hits: 368
Сэтгэгдэл