Хэрэглэгч нарын маань хийсэн ОВЬЁОСТОЙ ТАЛХ

Нарийн боовны хорхойтонгууддаа зориулж нарийн боовны зөвлөгөө жорыг цувралаар хүргэж байгаа билээ. Тэрхүү жорын дагуу хийж олон нийтийн сүлжээнд нийтэлсэн хэрэглэгчдээ энэ удаа онцолж байна. Манай хэрэглэгч нарын бүтээл зургуудыг сонирхуулж байна.

»

Dugersuren Nyamsuren


»

Gerel Alimaa


 

»

Munkhjargal Jantsan


 

»

Tsetsenbileg Td


 

»

Bulgan Boldbaatar


Овьёос ба эрүүл мэнд


Дэлхийн эрүүл мэндийн байгууллага болон хоол тэжээл эрүүл мэндийн олон улсын нийгэмлэг нь хоол хүнсний өдөр тутмын хэрэглээндээ овьёосыг заавал хэрэглэх зохистой хүнсэнд албан ёсоор оруулсан байдаг.

Овьёос нь эрүүл мэнд болон гоо сайханд өндөр үр нөлөө үзүүлдэг бүтээгдэхүүн.

В амин дэмийн агууламж нь 55%-тай байдаг нь элдэв төрлийн хавдар, үрэвсэл болон цусны даралтаас урьдчилан сэргийлж, ходоод гэдэсний үйл ажиллагаанд сайн нөлөөтэй байдаг.
Илүүдэл жинтэй, элдэв төрлийн эм тарианы байнгын хамааралтай, хэт мах идэх донтой, сэтгэл санааны өөрчлөлттэй, арьсны элдэв өвчтэй зэрэг хүмүүсийн хоолны дэглэмд овьёосыг оруулдаг.
Овьёосонд уураг 12%-тай байгаа нь уургаа нөхөж дэглэм барьдаг хүмүүст нэн тохиромжтой. Уураг болон ашигтай эслэгүүд нь булчингийн болон өөх тосны тэнцвэрийг маш сайн зохицуулдаг.
Мөн эмчлэн илааршуулах ид шидээрээ гүн хордлогод орсон хүмүүст хоолондоо хэрэглэхийг зөвлөдөг байна. Фосфор нь10%, кальци, 30% байдаг нь ясны сийрэгжилтээс сэргийлж, хумс, үс зэргийн ургалтанд сайн нөлөөтэй байна. Тийм учраас, тулгуур эрхтэний өвчтэй хүмүүсийн хоолны дэглэмд ч бас зүй ёсоор бичигдэж ордог байна.

Овьёостой талх хэрхэн хийхийг линк-н дээр дарж үзээрэй.

Show More

Сэтгэгдэл

сэтгэгдэл