Алимтай сарнайн жигнэмэг хийх арга

ОРЦ (6 сарнай)


  • 1 илдүүр гурил
  • 1 халбага. Шигшсэн гурил
  • 3 халбага. Чангаанзны чанамал
  • 1 том алим, улаан хальстай
  • 2 халбага. Нимбэг-ний шүүс
  • 1/2 цайны халбага. Rosewater /Ванилла болон Cinnamon байж болно/
  • 1 өндөг
  • Чимэглэхийн тулд нунтаг элсэн чихэр

Хийх арга


1Алимаа таллаж хуваагаад голыг нь ухаж авна. Алимаа 3-4мм зузаантай хэрчиж бэлдэнэ.

2Хэрчиж бэлдсэн бэлдэц дээрээ 2 халбага нимбэгний шүүс, ½ цайны халбага rosewater хийж сайтар хольж өгнө. Түүний дараа 3 минут богино долгионы зууханд хийнэ. Энэ үед алим маань зөөлөрч өгөх юм

4Элдсэн гурилаа урт нарийн хэрчинэ. Хэрчим бүр дээр Чангаанзны чанамалаа түрхэж өгнө. Түүн дээрээ алимаа нэг нэгэн дээрээ дарсан байдалтайгаар эгнүүлэн өрнө. Дээр нь дахин жаахан чанамлаа түрхэж хуйлна. Ингээд шарх шүүгээндээ хийж шарах л үлдлээ

5Шарх шүүгээгээ урьдчилж 375°F / 190°C халаана. Халаасан шарх шүүгээндээ бэлдцээ хийж 40 мин жигнэнэ. Ингээд амттай сайхан сарнай хэлбэртэй нарийн боов маань бэлэн боллоо. Танд амжилт хүсье!
Show More

ХОЛБООТОЙ МЭДЭЭ

Сэтгэгдэл

сэтгэгдэл